Touch for Health Route: 22 lesdagen

Touch for Health is een bekende spier- en energieversterkende methode die je lichaam, houding en levensenergie balanceert. Leer zonder voorkennis als professional of als hobbyist hoe je via simpele kinesiologische technieken biofeedback over iemands welzijn ontvangt. Er zijn 4 basismodules waarin praktijk & theorie je meer leren over 42 spiertesten, kinesiologische spierbalanceringstechnieken, yin-yang principe, 5 elementen-leer, reactieve spieren, meridianenwiel, accupressuurtoepassingen, stress release technieken en het testen van voeding. Wenst u de volledige Touch for Health route te doen dan kan u ook de 2 extra opleidingsmodules “Vingermodes” en “Doel & Metaforen” volgen.

Touch for Health 1
In deze module leer je een eerste basisbalans, bestaande uit 14 spiertesten met corresponderende meridianen. Je leert verschillende kinesiologische technieken om deze spieren te balanceren: neuro-vasculaire punten, neuro-lymfatische punten, oorsprong-aanhechtingtechniek…

Focus: 14 spiertesten: Naast de 14 spiertesten geven we ook aandacht aan de interactie tussen tester en testpersoon. Het onderwerp ethiek schijnt zijn licht over wat je wel en niet doet met een spiertest terwijl ook het educatieve model verder aan bod komt. Correctiemogelijkheden, testen met hulppersonen (baby’s, verzwakte mensen, dieren, …) en specifieke technieken zoals kruislopen, meridiaanmassage en een methode voor pijn bestrijden zijn een aantal aspecten van deze module. Daarnaast leer je de eerste toepassingen van Emotional Stress Release én versterken met voeding.

Touch for Health 2
Tijdens dit weekend ligt de focus op het principe van Yin/Yang, de 5 elementen-leer en het meridianenwiel.

Focus: 5 Elementen-leer: Hierdoor balanceer je een doel vanuit diverse invalshoeken en krijgt degene die gebalanceerd wordt meer inzichten waar een onbalans vandaan komt en vooral: welke stappen gezet kunnen worden. Ook leer je 14 nieuwe spieren testen, nieuwe correcties om zwakke spieren te versterken, balanceren met behulp van kleuren, stress release en andere balanceertechnieken. Een mooie verdieping, waarmee je leert het zelfherstellend vermogen van het lichaam nog beter te ondersteunen.

Touch for Health 3
Deze module legt zich toe op de laatste 14 van de 42 spieren die in totaal binnen deze methode gebruikt worden. Ook leer je werken met reactieve spieren.

Focus: Reactieve Spieren: Reactieve spieren zijn spieren die al langere tijd pijn veroorzaken en die zelf na het balanceren nog klachten geven. Hoe ga je hier dieper op in en verlicht je de ongemakken? Aanvullend geeft de techniek “Emotional Stress Release” voor een fysiek trauma je de tools om de opgeslagen stress na een ongeluk of fysieke blessure los te maken en op te ruimen.

Touch for Health 4
Tijdens de laatste module leer je alle eerder behandelde stof en technieken verbinden en integreren. Je bent klaar om een volledige houdingsanalyse te maken.

Focus: Integratie: Je leert daarnaast nog meer verdiepende technieken waaronder extra accupresuurtoepassingen ter versterking & verzwakking alsook een nieuwe manier om voeding te testen. Na het volgen van deze module heb je alle basismodules van Touch for Health afgerond.

Stress Release 1 & 2:
In deze cursus (Stress Release 1-2 – Met succes je stress te lijf) wordt het verschijnsel stress onderzocht. Door middel van spiertesten, oefeningen en het geven van achtergrondinformatie leer je wat stress met jou persoonlijk doet en hoe het jouw leven beïnvloedt. Er wordt dus gewerkt aan een stuk bewustwording.

Focus: spanningshoofdpijn – hoe ontstaat het en wat kan ik er met kinesiologie aan doen? Voeding en mijn energieniveau. Jezelf beter organiseren – stel ik vaak uit en zo ja, waarom? Veranderingen aangaan – kan ik dat en hoe reageer ik daarop? Doelen stellen – zodat ik weet waar ik heen ga. Werken met positieve stellingen. Emotionele stress release (anders dan in Touch for Health). Temporal tap, ankeren, progressieve ontspanning, ademhalingsoefeningen,…

Stress Release 3:
In Stress Release I-II leer je wat stress met je lichaam doet, je leert de signalen herkennen en je leert allerlei technieken om stress te verminderen. In deze cursus ga je aan het werk met emoties die geblokkeerd zijn. Met de Callahan en Marge-Murray methode leer je emoties benoemen, bespreekbaar maken en vooral: deblokkeren. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan de workshop van Wayne Topping is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd. Ook wordt in deze cursus ingegaan op psychologisch reversal: een overlevingstechniek die veel te maken heeft met (onbewuste) zelfsabotage en ziektewinst.

Stress Release 4:
Nadat je in Stress Release III hebt leren werken met geblokkeerde emoties, leer je in deze cursus een andere ingang om naar de emotionele lagen achter klachten en problemen te kijken. Via 53 Orgaan Reflex Punten (ORP) leer je kijken waar het lichaam blokkeert, en welke emoties daar mogelijk mee samen hangen. De ORP zijn reflexpunten die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaansysteem. Met behulp van positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen, worden onbalansen opgeheven en energie vrijgemaakt. Je leert hoe je dit terugkoppelt naar je klant en zijn of haar doelstelling.

Energiecentra:
Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende chakra’s (hier energiecentra of zenuwplexi genoemd). De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die elders bekend is over de Oosterse chakra’s. Deze energiecentra lopen door het hele lichaam en bestaan uit zenuwen die samenkomen, zich verdelen en opnieuw op een zeer ingewikkelde manier samenkomen. Zo vormen ze vastgestelde zenuwnetwerken. De zonnevlecht, beter bekend als plexus solaris, is waarschijnlijk wel de meest bekende zenuwplexus.

Focus: testen van deze 10 energiecentra mbv specifieke emoties, acupunctuurpunten, oor- en voetreflexpunten, massage van het hoofd

Centering:
Er zijn situaties waardoor je uit het lood geslagen wordt. Je wankelt en raakt uit balans. Je staat niet meer stevig met beide voeten op de grond. Deze cursus biedt technieken om je goed staande te houden in het leven. Het centering-systeem is één van de belangrijkste sytemen van ons lichaam. Het houdt zich bezig met de samenwerking en integratie van de verschillende delen waaruit ons lichaam bestaat. Het zorgt ervoor dat deze verschillende delen samen één geheel vormen; dat de boven- en onderkant van ons lichaam samenwerken zodat we ons staande kunnen houden.

Focus: In deze cursus zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc. En daarna moet de boel onder stress natuurlijk blijven functioneren.

Doel & Metaforen:
In deze cursus gaan we dieper in op het bepalen van een doel. Hoe zorg je dat het doel vanuit je testpersoon komt, hoe krijg je de juiste afstemming? Vervolgens leren we communiceren in metaforen en wat de impact hiervan is: Doel en Metaforen, bepalen en inzetten.

Focus: Doel formuleren en Metaforen inzetten: Je doel omschrijven gaat verder dan je hardst roepende klacht te behandelen. Je zoekt de oorzaak van je probleem in plaats van de symptomen te bestrijden. Daarnaast wordt in deze cursus uitgediept hoe je in Touch for Health kunt werken met Metaforen. “Zie je ergens tegenop als een berg?” of “waan je je on top of the world?” Beiden hebben een belangrijke impact op je energetische balans.

Tenslotte gaan we uitgebreid in op de metaforische betekenis van de bewegingen, de functie, de fysiologie. Na deze cursus kun je doeltreffender en diepgaander balanceren met zowel de technieken van Touch for Health, als alle technieken uit andere kinesiologische stromingen.

Vingermodes
Fantastisch dat je over zoveel kinesiologische technieken en tools beschikt om mensen te balanceren! Weet je echter niet goed wanneer je welke techniek het beste inzet, dan geeft deze “Vingermodes” je alvast dé tool om de juiste keuze te maken.

Focus: Afgestemd een uitgebreide toolbox inzetten: Mogelijk heb je een uitstekende intuïtie of analyse van welke correctiemethodes je wilt gebruiken. Maar waarom geen spiertesten inzetten om de juiste methode te kiezen? Via Vingermodes laat je het lichaam duidelijke taal spreken welke techniek het verkiest om balans te creëren. Een tool vanuit het individu, voor het individu! Vanuit de basismethode geef je elk kinesiologische consult vorm en kan je zelfs andere technieken (bijv. Reiki, Shiatsu, Deeksha,…) betrekken.

Deze basis-werkmethode, de oorsprong, achtergronden én de praktische toepassing ervan, leer je tijdens deze themadag. Je leert o.a. werken met modes, Pause-lock (inclusief stapelen) en het onderbrengen van de Touch for Health technieken in een werkbaar schema.

Touch for Health Route:
Voor meer info over de extra module waarbij je testen kan welke tools en technieken je het beste kan inzetten klik op
Vingermodes“, terwijl je bij “Doel & Metaforen meer info vindt over het communiceren met metaforen en bepalen van specifieke doelen in een behandeling.

Oorsprong Touch for Health?
Touch for Health is een spier- en energieversterkende methode ontworpen door de Amerikaanse chiropractor John Thie. Hij was gedreven dit systeem voor biofeedback ter beschikking te stellen voor het grote publiek en professionals, zonder de vereiste van vooropleiding. In meer dan 100 landen onderricht men ondertussen deze praktische en compacte methode die je lichaam, houding en levensenergie in balans brengt.

Officieel Instituut: IKC
Tijdens de cursus Touch for Health wordt gebruik gemaakt van het cursusmateriaal zoals voorgeschreven door het International Kinesiology College (IKC). Marjolein geeft de cursus als gecertificeerd instructeur van het IKC.

Overzicht jaarprogramma:
24-25 september (ma-di): Touch for Health 1
22-23 oktober (ma-di): Touch for Health 2
19-21 november (ma-woe): Stress Release 1 & 2
10-11 december (ma-di): Touch for Health 3
21-22 januari (ma-di): Biokinetische oefeningen
18-19 februari (ma-di): Touch for Health 4
18-20 maart (ma-woe): Centering
15-16 april (ma-di): Stress Release 3 & Energiecentra
13-14 mei (ma-di): Touch for Health Metaforen
17-18 juni (ma-di): Themadag fingermodes

Praktisch

Prijs: binnenkort bekend (22 lesdagen, inclusief lesmateriaal)
Aantal Deelnemers: Min 8- Max 16
Taal: nederlands
Lesgeefster: Marjolein Boeren, mede-eigennares van Welkin Kinesiologie College
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven”. Inschrijven kan per module. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw e-mailadres, graag een seintje via info@zennergi.be. Bedrag is niet restitueerbaar bij afmelding.
Data 2018:  nieuwe start: 24-25 september 2018 

Voorkennis:
geen voorkennis nodig. Je kan ook instappen vanaf module 2, 3 of 4 indien voorgaande module reeds bij een erkende trainer gevolgd werd.

Betaling: Volledige bedrag via overschrijving. Het rekeningnummer ontvangt u na Online “inschrijven”
Inloop: vanaf 30 min. voor aanvang

Contact: info@zennergi.be; marjoleinboeren1@gmail.com (indien vragen over inhoud of facturatie); + 31 61 54 26 229 (Marjolein, Coach Kinesiologie)
Parking: zie Contactpagina (C.C. De Kimpel)

Touch for Health Route: 22 lesdagen

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
24 september 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
25 september 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
22 Oktober 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
23 Oktober 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
19 november 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
20 november 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
21 november 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
10 december 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
11 december 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
21 januari 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
22 januari 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
18 februari 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
19 februari 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
18 maart 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
19 maart 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
20 maart 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
15 april 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
16 april 2018 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
13 mei 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
14 mei 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
17 juni 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30
18 juni 2019 10:00 17:00 Bilzen, Brugstraat 30