Teachings of The Red Earth (4 weekenden)

Teachings of the Red Earth verbindt je met de oude kennis van de Aborginals. Blue Star – Sjamaan en Clanmother van de Susquehannock – reist reeds jarenlang doorheen Australië om ceremonies te doen met een bijzondere medicijnman* in de Outback. Nu is de tijd gekomen om mensen in Europa te verbinden met de wijsheid van de rode aarde via rituelen en story telling.

Inspiratie van een Medicijnman uit de Outback
De aboriginals leven in wat ze de “Dreamtime” noemen. In deze staat van zijn ervaar je verbinding met alles dat is. Teachings of the Red Earth is geïnspireerd op jarenlange samenwerking tussen Blue Star en een medicijnman* die de keeper is van de creation stories van zijn land en laat je zien hoe je deze verbinding kan “dromen”.    

*Vanwege Tribal respect vernoemen we geen namen.

Programma Teachings of the Red Earth: 4 weekenden
In een notendop een aantal thema’s van de “Teachings of the Red Earth” waarmee je in aanraking kan komen:
wandelingen door de eeuwige poorten naar de Dreamtime, kennis van voorouders, in contact treden met de voorouder boom, verbinding maken met droomtijd dieren, reizen door droomtijd symbolen, wijsheid van sterren volkeren, verbinding maken via rituelen, het “lezen” van aboriginal schilderijen, het ontvangen van de energie van de droomtijd, verhalen vanuit de Dreamtime, kennismaking met de Ngangkari – de traditionele genezers van centraal Australie, het openen van de waarneming op multi-dimensionele lagen en haar verbindingen begrijpen, relatie verbindingen tussen stammen, skin names…

1e Weekend:
Aboriginals & Initiatie: Uitleg over de historie van de Aboriginals en het pad van Initiatie voor vrouwen zowel mannen binnen de Tribes. Ontdek de kennis en geschiedenis…

2e Weekend:
Songlines, verbinding met de aarde: Het leren van verbindingsrituelen, hoe liggen verbindingen in de aarde? Kennis over verbindingen en de aarde en hoe je aardlijnen kunt verbinden door spirits van de droomtijd. Tijdens dit weekend ervaar je verschillende rituelen en leer je hoe je rituelen kan opzetten.

3e Weekend:
Facepaint & Dreaming: Het verhaal achter facepaint, wat is de betekenis van de witte beschilderingen op het lichaam? Ontmoet de totems en ervaar helende klanken door liederen, instrumenten en dans. Leer hoe je spiritueel kan reizen op de klanken van de didgeridoo tijdens een Outback Dreamtime.

4e Weekend:
Tracking: Het leren volgen en lezen van energie in beschilderingen en Songlines. Het leren lezen van informatie opgeslagen in stenen (heilige stenen), natuur en aarde. De energie wakker maken in jezelf, je spirituele waarnemen zal opengaan en je zal waarnemen op een andere manier.

Video: Aboriginal Dot Paintings & Creation from the Dreamtime

Clanmother en Sjamaan Blue Star
“Blue Star” is een Sjamaan, Healer, Medium, verhalenvertelster en bijzondere leraar van Aboriginal én Noord Amerikaans-Indiaanse spiritualiteit. De traditionele naam voor een Sjamaan is ” person of knowledge”, een persoon die kennis overdraagt.

Na haar jarenlange reizen doorheen Australië werd ze geadopteerd door de Aborginals nadat ze eerder ook al in de Indiaanse Susquehannock stam door Chief Piercing Eyes Penns werd opgenomen. Daarna reisde ze nog 18 jaar samen met zijn opvolger Chief Dancing Thunder. Ze behaalde haar Master in Muziek, is uitvindster van “Piano Dream Time Muziek”, studeerde psychologie, Droom Therapie, Gestalt Therapie en maakt deel uit van transpersoonlijke healers in Nederland. Verder is ze ook benoemd als “International Clan Mother of the Pan American Indian Association”.

Blue Star geeft les over heel de wereld om de bijzondere teachings en rituelen die haar zijn meegedeeld te verspreiden en healing te brengen. Hieronder alvast een voorsmaakje van haar jarenlange reizen met een medicijnman uit de Outback.

Video: Korte kennismaking met Sjamaan Blue Star en “Teachings of the red earth”

   

    

 

“Het land is het lichaam en het lichaam is het land. We zijn van de aarde en de sterren. We zijn van het dromen en de lijnen van het eeuwige zingen. We maken er deel van uit, en alles is deel van ons. We luisteren naar sterren bomen en stenen. We ontvangen verhalen vanuit de stilte. Voor ons is het heel normaal om een gesprek te hebben met een gestorven voorouder, om de energie meridianen van de aarde onder onze voeten te voelen, en om met de wijsheid van een steen te communiceren. We respecteren de lessen van de walvis en andere oude voorouders die ons wijsheid brengen. Watergaten verbinden ons weer met zachtheid en geborgenheid, maar ook met de kracht van mannelijke energie . Wij zingen onze verbindingen, we dansen onze verbindingen, wij worden de verbinding, wij zijn. Wij komen uit de Dreamtime.” ~ Blue Star

Praktisch
Prijs: EUR 1100; Min: 12 deelnemers – Max 25
Datum: 24-25 Maart; 21-22 April; 19-20 Mei & 16-17 Juni 
Start: 10u – 17u
Taal: Nederlands & Engels
Inschrijven: rechtsboven via “inschrijven”. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw emailadres, graag een seintje via [email protected] Na het overmaken van het voorschot is uw inschrijving definitief.
Betaling: Voorschot via overschrijving. Voorschot niet restitueerbaar na annulatie.
Niveau: beginner & gevorderd
Faciliteiten: kleedkamer, vloerverwarming, Lounge & Tea corner
Extra: gemakkelijke kledij (dekens, matjes en kussens aanwezig)
Start: 30 min voor aanvang welkom via hoofdingang (straatzijde)
Contact: [email protected]
Parking: Zie contactpagina (CC De kimpel)

Teachings of The Red Earth (4 weekenden)

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
24 maart 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
25 maart 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
21 april 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
22 april 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
19 mei 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
20 mei 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
16 juni 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen
17 juni 2018 10:00 17:00 Blue Star Brugstraat 30, Bilzen

“Jij bent degene die alles mogelijk maakt, je kunt alles krijgen waar je ruimte voor maakt. Jij bent de motor”