After work: Dans & shake Osho Kundalini Meditatie

“Dé meditatie voor het Westen” ontdoet je van opgebouwde stress en brengt je tot innerlijke rust. De actieve Osho Kundalini Meditatie is een combinatie van klank, muziek, beweging en dans. Een bruisende energie gegarandeerd!

Osho & Actieve Meditaties

Osho was een spirituele meester uit India die vond dat de Westerse wereld niet gemaakt was om stilzittend en passief te mediteren.

De optimale manier om te ont-stressen in deze drukke maatschappij is door een unieke meditatieve aanpak. Door actief te mediteren, kan je eerst alle fysieke spanningen loslaten. Na de ontlading volgt de ontspanning vanzelf. Deze methode vind je terug in zowel de ochtend meditaties (Osho Dynamische Meditatie) als de avond meditaties (Osho Kundalini Meditatie).

Osho Kundalini Meditatie (avondmeditatie) bestaat uit 4 fases:

  1.  Sta relaxed … en laat je lichaam schudden. Terwijl je de energie omhoog voelt komen laat je alles los en “word je het schudden”. (15 min)
  2. Dans… en laat je lichaam kiezen hoe het wilt bewegen op de muziek. (15 min)
  3. Sluit de ogen… en observeer al zittend of staande wat je ervaart. (15 min)
  4. Ga liggen… en observeer je lichaam. (15 min)

Osho zegt: “Als je het forceert zal het een oefening worden, een lichamelijke, fysieke oefening. Dan zal het schudden er wel zijn, maar slechts aan de oppervlakte. Het zal niet tot je doordringen. De sleutel tot succes in deze meditatie is om het lichaam te laten “schudden”. Je schudt niet zelf maar laat het lichaam toe te schudden om op een natuurlijke manier de opgehoopte stress te ontladen.”

De eerste fases hebben de focus emotionele (stress-) blokkades vrij te maken door middel van bewegingen terwijl de laatste fases de vrijgekomen blokkades en energie de kans geven op te stijgen.

De meest praktische tip van Osho: “Til er niet te zwaar aan. Alleen dat wat je met plezier doet, heeft een diepe inwerking”.

Meester Osho: Chakra Cursus
Wens je meerdere meditaties van Meester Osho te ervaren, dan kan je meedoen aan “Meester Osho: Chakra Cursus“. Gedurende 7 weken reizen we doorheen de 7 chakra’s m.b.v verschillende actieve Osho Meditaties.

Ochtendsessies: Osho Dynamische Meditatie
Indien voldoende interesse willen we graag in de toekomst de dynamische Osho meditaties in de ochtend laten plaats vinden. Stuur ons zeker een mailtje naar info@zennergi.be om je interesse aan te geven samen met je voorkeur-uur in de ochtend. Graag plannen we dit binnenkort weer in!

Praktisch

Prijs: EUR 12 (per sessie)
Dagen: after work: maandag (19u-20u)
Leraar: Michael Geurts werd in “Osho Village” in Lumbini (Nepal) ingewijd in de Osho traditie.
Meenemen: blinddoek of slaapmasker
Betaling
: cash, ter plaatse
Inschrijven: 
rechtsboven bij “inschrijven”
Niveau: 
Beginners & Gevorderden
Voorzieningen: 
Kleedkamer, Vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: 
gemakkelijke kledij (yogamatjes, dekens & kussens aanwezig)
Inloop
: 15 min. voor aanvang, via hoofdingang (straatkant)
Tip:
 indien mogelijk geen maaltijd nemen tot 1 uur voor de sessie voor optimaal effect
Contact: info@zennergi.be
Parking
: zie Contactpagina

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
Geen beschikbaar op dit moment