Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)

Zoek je een manier om je te ontspannen of je mentale focus te versterken? Het “leren mediteren” traject van 4 avonden heeft in elk geval nog veel meer in petto dan dit. Via verschillende meditatievormen ontdek je o.a. welke technieken je het beste liggen om innerlijke in balans te komen. Bovendien leer je hoe je deze met een minimale tijdsinvestering kunt integreren in je dagdagelijkse leven. Het traject van leren mediteren is zowel voor beginners als gevorderden. Na deze introductiereeks kan je verder doorgroeien in de reeks: “leren mediteren 2: focus“. Na afronding van deze 2 basismodules kan je geregeld deelnemen aan een meditatieavond om te blijven oefenen in groep.

Wat te verwachten?
Leer diverse meditatietechnieken, ervaar het effect van groepsmeditaties, verrijk je horizon door anderen hun ervaringen, groei op basis van je eigen inzichten en integratie van simpele methodes, en zoveel meer!

Programma – 4 avonden: Start nieuwe ochtendreeksen op 5 juni

Avond 1: Introductie Mindfulness, inzichtsmeditatie & Geurmeditatie
Maak kennis met de basis van deze wetenschappelijk onderbouwde meditatietechniek van Mindfulness. Vooral het positieve effect op stress-, en pijnverlichting verwijzen veel van de meer dan 1700 geschreven wetenschappelijke artikelen. Deze sessie staat in het teken van “ademfocus” en “bodyscan” en een eerste aanraking met het gebruik van essentiële oliën bij geurmeditatie.

Avond 2: Dynamische Bewegingsmeditatie
Geniet van een – geblinddoekte (bij voorkeur) – muzikale bewegingsmeditatie waarbij we het lichaam ontstressen door te “schudden”, waarna het lichaam zich helemaal uitdrukt op een manier dat natuurlijk voelt alvorens het lichaam helemaal in stilte en stilstand te ervaren.

Avond 3: Klank,- en Luistermeditatie
Ontdek de kracht van het “ontvangen” via de luistermeditatie en ervaar wat de trillingen van geluid met onze innerlijke rust doet. Klank yoga of klankmeditatie is één van de alleroudste technologieën van bewustzijn.

Avond 4: Visualisatietechnieken 
De kracht van visualisatietechnieken is een heel toegankelijke poort voor het bereiken van meerdere doelen. Ervaar in groep de kracht van de Chakra Dhyana meditatie die al 1000den jaren beoefend wordt door de yogi’s.

Vervolgtraject: 4 avonden
Na deze 4 avonden heb je basisvaardigheden geleerd die je van pas komen bij het vervolgtraject waarbij de focus ligt op het vasthouden van “aandacht”. Tijdens dit onderdeel leer je nog beter met de gedachtestroom om te gaan. Voor meer informatie over deze nieuwe reeks klik op: “Leren Mediteren: Focus“.

Trainingsreeksen:
Nadat je de 2 reeksen van “Leren Mediteren 1 & 2” hebt afgerond kan je deelnemen aan een meditatieavond waarbij we bekende of nieuwe meditatietechnieken beoefenen. Dit biedt de mogelijkheid om samen te blijven groeien met mensen uit vorige en toekomstige edities.

Overzicht reeksen voorjaar:
Start: 24 april, 8 mei, 15 mei & 22 mei
Ochtendreeks: 5 juni, 7 juni, 12 juni & 14 juni

Praktisch

Prijs: EUR 75 (4 sessies van 1u30); inschrijven/reeks. Na het volgende van “Leren mediteren 1: ontspannen”, kan “leren mediteren 2: focus” gevolgd worden (4 sessies van 2u).
Nieuwe reeks:  april (24/4, 8/5, 15/5 & 22/5)
Betaling
: voorschot via overschrijving. Deze gegevens ontvangt u bij de automatische boekingsbevestiging.
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven”. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw e-mailadres, graag een seintje via [email protected] Inschrijving enkel mogelijk indien je alle 4 lesavonden kan aanwezig zijn. Inschrijving is definitief na overschrijven voorschot.
Aantal: Minimum 10 deelnemers
Niveau: 
Beginners & Gevorderden
Voorzieningen: 
Kleedkamer, Vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: 
gemakkelijke kledij (yogamatjes, dekens & kussens aanwezig)
Inloop
: 15 min. voor aanvang, via hoofdingang (straatkant)
Tip:
 indien mogelijk geen maaltijd nemen tot 1 uur voor de sessie voor optimaal effect
Contact[email protected]
Parking
: zie Contactpagina

Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)
5

2017-06-27 23:20:44 Door Monique Dassen over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Heerlijk, een aanrader voor iedereen. Om even terug tot jezelf te komen

2018-03-09 19:03:40 Door Sabine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Van onrust naar totale, heerlijke, allesoverheersende rust. Nooit gedacht dat het mij zou lukken, én dat ik er zo van zou kunnen genieten. Maar de eerste les was ik al volledig om! Prachtige locatie, geweldige begeleiding, toffe groep!

2018-03-06 11:46:39 Door Lydia Vanderstraeten over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren

Wat een leuke, verrijkende ervaring. De regelmatige toepassing van de diverse meditatie methoden geven me nieuwe, waardevolle inzichten over mezelf. Ik bemerk steeds meer harmonie en een toename van innerlijke rust in mijn dagdagelijkse leven. De begeleiding van Michael is bezield, inspirerend en voorzien van een vleugje humor waardoor het ijs in de groep snel gebroken was en ik me in vertrouwen kon overgeven aan de bijzondere ervaringen. Ook voor vragen achteraf werd er ruimschoots tijd gemaakt. Ik heb ontzettend genoten van dit traject en kan het iedereen, die wel wat meer balans kan gebruiken in zijn of haar leven, van harte aanbevelen. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar het vervolg.

2018-03-09 19:03:07 Door Erika Duchateau over Leren Mediteren: Ontspannen
leren mediteren

Bedankt Michael voor de inspirerende avonden, zeer rustgevend, ik heb er van genoten! Ik kijk uit naar het vervolg van de reeks!

2017-05-23 20:47:04 Door Jeanine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren

De verschillende meditatie methoden heb ik erg aangenaam gevonden vooral om te ontdekken waar ik mij goed bij voel maar ook de uitdaging aangaan bij de methoden die meer van mij vragen, oa. inzichten in bepaalde vaste patronen . De begeleiding hierbij voelde heel goed en veilig. Mooi om deze ervaring jezelf te gunnen .

2017-06-21 22:30:24 Door Joke Demandt over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Ik ben al een hele tijd op zoek naar mezelf. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen ik te ontwikkelen en me zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden door de drukke wereld waarin we leven. Niet altijd gemakkelijk in onze westerse maatschappij! Ik deed al ontspanningsoefeningen thuis en had me al een beetje verdiept in mindfulness, maar verder dan dat ging mijn ervaring niet. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat de groep bij jullie te bieden had. Ik ben elke avond weer opnieuw aangenaam verrast. Ik merkte soms in het begin van zo een avond een bepaalde terughoudendheid bij mezelf, maar al snel werd ik meegenomen op een aangename reis. En dit vier weken. De professionele begeleiding en de sfeer die er bij jullie hangt: 'alles mag, niks moet', hebben ervoor gezorgd dat ik telkens weer de vrijheid voelde om mee te gaan in het gebeuren. Ik heb erg veel geleerd en het kriebelt om verder op ontdekking te gaan. Bedankt!

2017-07-04 14:32:15 Door Monique Sarrazijn over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Michael, eerst en vooral dank je voor de fijne begeleiding. Je rustige stem en verduidelijking bij de verschillende meditaties werden zeer gewaardeerd. Ik heb uit deze initiatie, 2 meditatie technieken gehaald die mij aanspreken en ik nu al toepas. De 2 andere wil ik zeker herhalen omdat ik hierbij niet onmiddellijk een klik kon maken, maar zoals we weten, hangt dit soms van het moment en het gevoel dat we hebben af. Een aangename gezellige groep. In september de vervolgcursus zeker weten. Monique

2018-03-06 11:47:27 Door Sofie Biesmans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Michael neemt je op een ongedwongen en toegankelijke manier mee in de wereld van het mediteren. Hij creëert iedere avond een fijne en ontspannen sfeer waardoor je snel tot rust komt. Hij brengt kennis over hoe je bewust kan omgaan met je gedachten en hoe je dit kan toepassen in je dagelijks leven. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!

2018-04-23 18:23:11 Door Marc over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Dit lessenpakket smaakt naar meer. Vroeger dacht ik dat mediteren gewoon ergens zitten was en tot rust komen. Maar het is zoveel meer dan dat. En dat wordt je op een aangename manier aangeleerd in een al even aangename omgeving met gelijkgestemde zielen. Ik heb nu al na het eerste lessenpakket "leren mediteren" enorm veel mooie ervaringen mogen beleven. Waarvoor oprechte dank. Daarom zal het tweede gedeelte van "Focus vasthouden" zeker me nog diepere en intensere meditaties laten ervaren. Ik sta er volledig voor open. Als afsluiter nog één tip. Mijn vrouw vroeg me : "Wanneer heb je les?" Ik antwoorde: "Iedere dag" :) . En zo is het, eenmaal je aan de slag kunt met de technieken wil je niet meer zonder . Kortom ik ben een zeer tevreden mens.

2017-05-11 10:35:23 Door Petra jans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren

Een geweldige ervaring. Ookal heb je geen kennis van het yoga of meditatie gebeuren, het maakt niets uit. Dankzij Michael die je mee neemt door deze reis vergeet je waar je bent en zet je even al je zorgen opzij. Een echte aanrader voor iedereen.

Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)
5 out of 5 based on 10 user ratings.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
15 mei 2018 19:30 21:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30
22 mei 2018 19:30 21:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30
5 juni 2018 09:30 11:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
7 juni 2018 09:30 11:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
12 juni 2018 09:30 11:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
14 juni 2018 09:30 11:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie