Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)

Zoek je een manier om te ontspannen en innerlijke tot rust te komen? Dan is het “leren mediteren” traject van 4 avonden ongetwijfeld een boeiend pad voor je. Via verschillende meditatievormen ontdek je welke technieken je het snelst in ontspannen staat brengen en leer je hoe je deze met een minimale tijdsinvestering kunt integreren in je leven. Na deze introductiereeks kan je verder doorgroeien in de reeks: “leren mediteren: focus“.

Programma: 4 avonden: dinsdag 30 mei (volzet) – NIEUWE reeks donderdag 8 juni (volzet)

Avond 1: Introductie Mindfulness & Geurmeditatie
Maak kennis met de basis van deze wetenschappelijk onderbouwde meditatietechniek van Mindfulness. Vooral het positieve effect op stress-, en pijnverlichting verwijzen veel van de meer dan 1700 geschreven wetenschappelijke artikelen. Deze sessie staat in het teken van “ademfocus” en “bodyscan” en een eerste aanraking met het gebruik van essentiële oliën bij geurmeditatie.

Avond 2: Dynamische Bewegingsmeditatie
Geniet van een – geblinddoekte (bij voorkeur) – muzikale bewegingsmeditatie waarbij we het lichaam ontstressen door te “schudden”, waarna het lichaam zich helemaal uitdrukt op een manier dat natuurlijk voelt alvorens het lichaam helemaal in stilte en stilstand te ervaren.

Avond 3: Klank,- en Luistermeditatie
Ontdek de kracht van het “ontvangen” via de luistermeditatie en ervaar wat de trillingen van geluid met onze innerlijke rust doet. Klank yoga of klankmeditatie is één van de alleroudste technologieën van bewustzijn.

Avond 4: Visualisatietechnieken & Chakra Dhyana
De kracht van visualisatietechnieken is een heel toegankelijke poort voor het bereiken van meerdere doelen. Ervaar in groep de kracht van de Chakra Dhyana meditatie die al 1000den jaren beoefend wordt door de yogi’s.

Vervolgtraject: 5 avonden
Na deze 4 avonden heb je basisvaardigheden geleerd die je van pas komen bij het vervolgtraject waarbij de focus ligt op het vasthouden van “aandacht”. In de huidige maatschappij is er zoveel afleiding en prikkeling dat we de aangeboren capaciteit van concentratie en aandacht zijn kwijtgeraakt. Tijdens dit onderdeel leren nog beter met de gedachtestroom om te gaan en komen we terug in de kracht van “concentratie behouden”. Voor meer informatie over deze nieuwe reeks klik op: “Leren Mediteren: Focus“.

Open Meditatieavond:
Heb je nog nooit gemediteerd of heb je reeds heel wat ervaring? Iedereen is welkom bij de “Open Meditatieavond” waar elke maand een andere meditatie/thema centraal staat.

Praktisch

Prijs: EUR 48 (4 sessies); inschrijven/reeks.
Data: DINSDAGEN: 30 mei, 6-13-20 juni (reeds volzet); DONDERDAGEN: 8-15-22-29 juni (nieuwe reeks)
Betaling
: cash, ter plaatse
Reservelijst: Ondertussen zijn beide reeksen reeds volzet. U kan zich steeds opgeven voor de reservelijst via [email protected] Van zodra iemand wegvalt nemen we contact op met u.
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven”. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw e-mailadres, graag een seintje via [email protected] Indien belet, graag tijdige afmelding zodat een andere deelnemer de vrijgekomen plek kan innemen.
Aantal: Minimum 5 deelnemers
Niveau: 
Beginners & Gevorderden
Voorzieningen: 
Kleedkamer, Vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: 
gemakkelijke kledij (yogamatjes, dekens & kussens aanwezig)
Inloop
: 15 min. voor aanvang, via hoofdingang (straatkant)
Tip:
 indien mogelijk geen maaltijd nemen tot 1 uur voor de sessie voor optimaal effect
Contact:[email protected]
Parking
: zie Contactpagina

Voeg uw beoordeling toe
Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)
Gemiddelde beoordeling: 5

2017-05-23 20:47:04 Door Jeanine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren

De verschillende meditatie methoden heb ik erg aangenaam gevonden vooral om te ontdekken waar ik mij goed bij voel maar ook de uitdaging aangaan bij de methoden die meer van mij vragen, oa. inzichten in bepaalde vaste patronen . De begeleiding hierbij voelde heel goed en veilig. Mooi om deze ervaring jezelf te gunnen .

2017-06-21 22:30:24 Door Joke Demandt over Leren Mediteren: Ontspannen
Telkens weer leerrijk!

Ik ben al een hele tijd op zoek naar mezelf. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen ik te ontwikkelen en me zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden door de drukke wereld waarin we leven. Niet altijd gemakkelijk in onze westerse maatschappij! Ik deed al ontspanningsoefeningen thuis en had me al een beetje verdiept in mindfulness, maar verder dan dat ging mijn ervaring niet. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat de groep bij jullie te bieden had. Ik ben elke avond weer opnieuw aangenaam verrast. Ik merkte soms in het begin van zo een avond een bepaalde terughoudendheid bij mezelf, maar al snel werd ik meegenomen op een aangename reis. En dit vier weken. De professionele begeleiding en de sfeer die er bij jullie hangt: 'alles mag, niks moet', hebben ervoor gezorgd dat ik telkens weer de vrijheid voelde om mee te gaan in het gebeuren. Ik heb erg veel geleerd en het kriebelt om verder op ontdekking te gaan. Bedankt!

2017-05-11 10:35:23 Door Petra jans over Leren Mediteren: Ontspannen
Mijn ervaring

Een geweldige ervaring. Ookal heb je geen kennis van het yoga of meditatie gebeuren,het maakt niets uit. Dankzij de fantastische Michael die je mee neemt door deze reis vergeet je waar je bent en zet je even al je zorgen opzij. Een echte aanrader voor iedereen.

Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen)
5 out of 5 based on 3 user ratings.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
30 mei 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
6 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
13 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
20 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
8 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
15 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
22 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30
29 juni 2017 19:30 20:30 Michael Bilzen, Brugstraat 30

“Hoe bewuster we worden, hoe meer we ons potentieel ontdekken en hoe meer we beseffen dat deze ontwikkeling het pad naar ons Ware Zelf is”