Hatha Yoga

Ben je op zoek naar manieren om blijvend meer welzijn en ontspanning in je lichaam en geest te ervaren? Zoek je een middel om meer rust in je hoofd te krijgen? Dan is hatha yoga iets voor jou. Hatha yoga is een belangrijk instrument dat kan worden gebruikt om te leren hoe we met de uitdagingen van het dagelijkse leven om kunnen gaan, hoe we de dingen vanuit een ander, ruimer perspectief kunnen bekijken.

Wat is Hatha Yoga?
Hatha yoga is een van de meest traditionele vormen van yoga van waaruit de meeste moderne vormen van yoga zijn ontstaan. Ha betekent zon (mannelijk, vurig, yang), tha betekent maan (vrouwelijk, kalmerend, yin). Yoga betekent verbinding.

Doel Hatha Yoga?
Het doel van hatha yoga is het bereiken van inzicht en zelfkennis door het verbinden en in balans brengen van tegengestelde energieën. Door middel van het gericht uitvoeren van asana’s (lichaamshoudingen) in combinatie met de juiste ademhaling, wordt ruimte gecreëerd in het lichaam-geest systeem.

Het uitvoeren van de asana’s vergt de nodige concentratie en aandacht waardoor we in het moment komen en er automatisch minder gedachtes zijn. De adem speelt hierbij een grote rol. Mettertijd wordt de geest kalmer en daardoor vaak ontvankelijker voor de juiste kennis en ideeën. Het lichaam wordt soepeler, krachtiger en fitter en het lichaamsbewustzijn neemt toe. We leren naar ons lichaam luisteren!

Het lichaam wordt in feite als werktuig ingezet om uiteindelijk meer zelfkennis, meer inzicht en meer bewustzijn te bereiken èn te ervaren.

De houdingen zijn niet prestatiegericht, toegankelijk voor iedereen en worden waar nodig aangepast. De lessen verlopen meestal via een vaste structuur.

Andere vormen van Yoga & meditatie bij Zennergi:
Easy Flow yoga
: maandag 19u
Kundalini Yoga: dinsdag 19u15
Yoga jaaropleiding: 8 voudige pad van Pantanjali: woendagavond 19u00-22u (vanaf 3 oktober)

Praktische Informatie:

Prijs: 11 euro (per sessie)
Datum: momenteel zijn geen hatha yogalessen gepland
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven”. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw e-mailadres, graag een seintje via [email protected] Indien belet, graag tijdige afmelding zodat een andere deelnemer de vrijgekomen plek kan innemen.
Betaling: cash, ter plaatse
Niveau: Beginners & Gevorderden; Iedereen kan ten alle tijde mee instappen
Voorzieningen: Kleedkamer, Vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: gemakkelijke kledij (yogamatjes, dekens & kussens aanwezig
)
Inloop: 15 min. voor aanvang, via hoofdingang (straatkant)

Tip: indien mogelijk, voor optimaal effect vanaf 1 uur voor de sessie niets meer eten

Contact: [email protected]
Parking: zie Contactpagina
Belangrijk: In geval van letsels of blessures echter, gelieve de docent op voorhand te informeren.

Hatha Yoga

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
Geen beschikbaar op dit moment