Asthanga Yoga

In Ashtanga Yoga wordt er gewerkt met een vaste serie van houdingen uit de Ashtanga Yoga Primary Serie. De ademhaling en vaste focuspunten staan centraal in elke houding. De houdingen worden aan elkaar gekoppeld door een beweging, deze noemt men Vinyasa. Je leert te concentreren waardoor rust ervaren wordt in de continue bewegingen. Deze vorm van Yoga is bedoeld om je lichaam en geest te zuiveren, sterk en gezond te maken. Ook wordt je bewust van hoe je yogapractice een weerspiegeling is van je dagelijkse leven. Een intensieve les die je aan het zweten zal brengen.

Sjang Janssen

In 1971 werd ik geboren in het Limburgse Tegelen waarin ik opgroeide in een generatie waar hard werken nodig was om je doelen te bereiken. Met een vader die hard moest werken om brood op de planken te krijgen, in het familiebedrijf waarin hij werkzaam was werd dit beeld sterk in mijn denken en zelfs lijf verankerd. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze basis iets doet met je verdere ontwikkeling als mens. Je leert heel goed hoe je aan moet pakken om iets te bereiken maar ook dat je lichaam deze doelen kan tegenhouden als het ‘klachten” geeft.

Hierdoor ging ik meer naar mijn hoofd luisteren dan naar mijn lichaam en werd ik op 34-jarige leeftijd met mijn lichaam geconfronteerd. Lichaamsklachten maakte mij bewust van mijn levensstijl die dus vooral gericht was op mijn doelen in het leven en niet zo zeer op wat mijn lichaam nodig had. Ik kwam met massage en lichaamsgerichte coaching in aanraking en maakte dit maakte mogelijk dat er een keerpunt in mijn leven kwam. Er kwam balans in wat ik wilde en wat ik erbij voelde. Ondertussen was ik mede-eigenaar van het familiebedrijf geworden waar ik steeds minder mijn voldoening uithaalde en besloot het roer om te gooien. Stapte uit het bedrijf en ging mijn gegroeide passie achterna, het coachen van mensen met uitgangspunt het lichaam.

Enkele opleidingen en studies die ik volgde zijn:
Holistische masseur en visie, Thai Yoga massage, Ashtanga Yogadocent, Massage bij kanker, Trager Approach massage, Hapthonomie, Video-analyse, coaching/begeleiding vanuit contextuele gedachtengoed.

Praktische Informatie:

Prijs: 11 euro
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven”. Indien u niet de automatische boekingsbevestiging ontvangt op uw e-mailadres, graag een seintje via [email protected] Indien belet, graag tijdige afmelding zodat een andere deelnemer de vrijgekomen plek kan innemen.
Betaling: cash, ter plaatse
Niveau: Beginners & Gevorderden; Iedereen kan ten alle tijde mee instappen
Voorzieningen: Kleedkamer, Vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: gemakkelijke kledij (yogamatjes, dekens & kussens aanwezig
)
Inloop: 15 min. voor aanvang, via hoofdingang (straatkant)

Tip: indien mogelijk, voor optimaal effect vanaf 1 uur voor de sessie niets meer eten

Contact: [email protected]
Parking: zie Contactpagina
Belangrijk: In geval van letsels of blessures echter, gelieve de leraar op voorhand te informeren.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
Geen beschikbaar op dit moment